Zorgeloos wonen

Wedstrijdontwerp zorgwoning

Voor de prijsvraag ‘Ongewoon Wonen’heet Collectief. een kleine zorgwoning ontworpen die in de gemiddelde Nederlandse achtertuin kan worden gebouwd.

Een zorgwoning voor een kind of ouder, dicht bij huis maar toch met voldoende privacy om echt als een eigen thuis te voelen. De plaatsing, schuin op het perceel zorgt voor een splitsing van de tuin in twee ‘eigen’ private tuintjes en ook de met hout beklede gevel zorgt voor voldoende privacy voor beide partijen. Het uit houtskeletbouw opgetrokken paviljoen is een duurzaam en energieneutraal huis, o.a. door zonnepanelen en een zonneboiler op het dak. Een multifunctionele kastenwand bevat alle woonvoorzieningen, zoals een garderobe, opbergruimte, een compacte keuken, een uitklaptafel, een moderne versie van een bedstee en zelfs een geïntegreerde badkamer.

Deze compacte zorgwoning biedt een oplossing voor mantelzorg aan huis, maar kan (in een latere fase) tevens als thuiswerkplek, gastenverblijf of atelier dienen.

Naast particuliere opdrachtgevers is Collectief. ook op zoek naar een ontwikkelaar en bouwer om het concept verder te kunnen uitwerken en vermarkten.

 

Projectdetails
Type: zorgwoning, interieur, landschap
Status: wedstrijdontwerp
Opdrachtgever: Architectuurcentrum Twente
Locatie: n/a
In samenwerking met: Paul Cleuren en Mark Romme (Collectief.)
Bijzonderheden: expositie tijdens Frankenstein Festival en Geslaagd Ontwerp