’t sjop

Verbouwing carréboerderij Zuid Limburg

Dit project behelst de verbouwing van een carréboerderij in Zuid Limburg. De boerderij, onderdeel van een lint van hoeves uit de Dwarshuisgroep, vormt een eeuwenoud cultuurhistorisch aangezicht. Door de jaren heen is de hoeve meermaals verbouwd.

De huidige bewoners hebben behoefte aan meer en betere leefruimte én willen het karakter van de hoeve behouden en daar waar mogelijk herstellen. In het nieuwe ontwerp wordt de boerderij teruggebracht tot zijn oorspronkelijke vorm door het oude ‘Sjop’ te slopen. De woonkamer wordt gerealiseerd in de nieuwe aanbouw, die middels een transparant volume, met een eikenhouten constructie is verbonden aan de hoeve.

Traditioneel materiaalgebruik in combinatie met hedendaagse technieken en een ingetogen, minimalistische vormgeving zorgen voor een aanbouw die een eigen karakter heeft maar niet concurreert met de oorspronkelijke carréboerderij.

 

Project details
Type: uitbreiding, woonhuis
Status: in uitvoering
Opdrachtgever: privaat
Locatie: Aalbeek