Koekkoek

Uitbreiding woonhuis Rotterdam

JDW heeft in het Rotterdamse Molenlaankwartier een moderne en karaktervolle uitbreiding van een sobere en ingetogen jaren 30 woning ontworpen. Het woonoppervlak is hiermee bijna verdubbeld.

Ten opzichte van de traditionele en voor de hand liggende indeling van de begane grond is ervoor gekozen de keuken in het hart van het huis te positioneren. Op deze manier ontstaat er een vanzelfsprekende indeling die het mogelijk maakt om vanaf deze plek contact te hebben met zowel de tuin als met de straat.

De grote boekenkast vormt de draagconstructie van het dak. Hier smelten schoonheid, constructie en functionalisme samen tot een beeldbepalend element dat karakter en betekenis geeft aan de verder ingetogen woning.

 

Projectdetails
Type: uitbreiding, woonhuis, interieur
Status: in uitvoering
Opdrachtgever: van Essen – Vlotman
Locatie: Rotterdam