De gezichten van de korvel

1e prijs wedstrijdontwerp muziekkiosk in Tilburg

Het Korvelplein kent een rijke historie, van oorsprong is het driehoekige plein een van de oude herdgangen. Nog niet zo heel lang geleden stonden er op het plein een kerk en zelfs een traditionele muziekkiosk. Deze fungeerden als middelpunt van het buurtschap de Korvel.

De ‘Gezichten van de Korvel’  is een ontwerp voor een hedendaagse ontmoetingsplek die teruggrijpt op de rijke historie van het plein. De hoofdvorm van de kiosk refereert naar de vorm van het plein, terwijl de drie zijden zich uitnodigend openen naar de drie omliggende wijken. De in beton gegoten ronde fundering verwijst naar de voormalige historische kiosk.

De Korvelkiosk komt mede tot stand met behulp van crowdfunding. De ontmoetingsplek is volledig opgebouwd uit driehoeken. In het plafond zijn 675 stalen driehoeken verwerkt die door sponsoren gekocht kunnen worden, zo kan iedereen bijdragen aan de realisatie van de Korvelkiosk.

Met behulp van hedendaags vakmanschap worden de gezichten van de sponsoren omgezet in een rasterpatroon en uit de stalen plaat gelaserd. ’s Avonds lichten de gezichten van de Korvel op en zorgen zo voor een sfeervolle en veilige ontmoetingsplek.

 

Projectdetails
Type: utiliteit, openbare ruimte, publiek
Status: 1e prijs wedstrijdontwerp, in voorbereiding
Opdrachtgever: Bewonerscomité Korvelseweg
Locatie: Tilburg
In samenwerking met: Paul Cleuren en Mark Romme (Collectief.)