JDW - Architectenbureau Maastricht - Ontwerpstudio JDW

Ontwerpstudio JDW is een prijswinnende architectuurpraktijk en ontwerpbureau opgericht in 2018. Het bureau is gevestigd in het zuiden van Nederland. Maastricht vormt de thuisbasis, waarmee het bureau sterk geworteld is in de drie-landen-regio van Belgie, Nederland en Duitsland. 

Het bureau is actief in verschillende sectoren, waaronder particuliere woningen, meergezinswoningen, interieur, publieke gebouwen, kantoorgebouwen en tijdelijke installaties. 

Ons werk wordt gekenmerkt door een rigoureuze, goed geproportioneerde vorm en onze passie voor materialiteit, vakmanschap en verfijnde detaillering. tegelijkertijd staat in onze ontwerpen het ‘alledaagse’ centraal. Elk project, ongeacht budget, omvang of locatie, ontstaat vanuit een goed begrip én gebruik van de aanwezige context, ruimte, licht, proporties en materialen. 

Wij geloven dat een goed project tot stand komt in een nauwe samenwerking met een opdrachtgever die ontwerp/architectuur apprecieert en naar waarde weet te schatten. Ons proces is zowel minutieus als tentatief, ondersteund door onderzoek, technische expertise en een gezamenlijke dialoog met opdrachtgevers, gebruikers, adviseurs en aannemers. 

Ons werk is innig vervlochten met de locatie en klant specifiek. Het ontwerpproces start, vanuit de bestaande context, met het produceren van verschillende opties die afgewogen worden op hun economische, structurele, stedenbouwkundige en zintuiglijke waarden. Zo ontstaat een architectonisch werk dat met een inventief materiaal gebruik en een duidelijke structurele expressie tegelijkertijd ingetogen en krachtig is, sensitief en brutaal is, sfeervol en functioneel is. 

Heeft u een nieuw project dat u wilt bespreken, of vraagt u zich af wat wij voor u kunnen doen? Neem dan contact op.


SAMENWERKEN
Ontwerpstudio JDW zoekt graag de samenwerking op met professionals uit uiteenlopende disciplines, om kennis en ervaring te bundelen en elkaar te versterken en inspireren. Door de jaren heen hebben we ons gepositioneerd in een breed netwerk van professionele adviseurs en ontwerpers, dit geeft een grote mate van flexibiliteit en zekerheid.

Voor een aantal van onze projecten participeren we in, of gaan we een vaste samenwerking aan met ChaerHospes, Collectief. en atelier LEISE.

 

WERKGELEGENHEID & STAGES
Op dit moment hebben wij geen openstaande vacatures, echter zijn we altijd op zoek naar getalenteerde en gemotiveerde mensen om ons team te versterken. Voor sollicitaties kunt u contact met ons opnemen via: jobs@jeroendewaal.eu


TEAM
JEROEN DE WAAL
Jeroen heeft architectuur gestudeerd aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw in Maastricht en Tilburg. Hij heeft uitgebreide ervaring opgedaan bij een aantal vooraanstaande, Internationaal opererende architectenbureau’s waaronder; Diederendirrix, Studio M10, Barcode Architects en Atelier Kempe Thill. Jeroen geeft regelmatig lezingen en workshops en is actief betrokken als ontwerpcriticus bij verschillende scholen voor architectuur in Nederland. Momenteel geen hij les aan de Lehrstuhl fur Wohnbau und Grundlage des Entwerfens aan de RWTH University in Aken.
MAIL

NATHALIE TENTEN
RWTH Univeristy Aken
MAIL


© 2020 Ontwerpstudio JDW, Maastricht